Bli mer effektiv i BC med enklere navigering og forbedret søkefunksjon

Microsoft jobber stadig med å effektivisere navigering og bruken av Business Central. I siste lansering så har de kommet med flere forbedringer for å redusere antall klikk og forbedringer på søkefunksjonaliteten som det er verdt å implementere i sitt daglige arbeidet i BC.
Funksjonene vi skal se på er:

- Raskere tilgang til bokført mottaksseddel fra bestillingsbildet
- Raskere tilgang til bokført følgeseddel fra ordrebildet
- Raskere tilgang til varekort
- Raskere og bedre søk via «Fortell meg»-funksjonen (Hurtigtast Alt+Q)

1. Raskere tilgang til bokført mottaksseddel og raskere tilgang til bokført følgeseddel

Når du står i en bestilling og har bokført et mottak så kan du enkelt se den bokførte mottaksseddelen fra bestillingsbildet.

Du navigerer til kolonnen «Mottatt (antall)» og den viser varer som det er bokført mottak på og som konsekvens har et dokument «Bokført mottaksseddel» tilknyttet seg.

Dersom du vil se den bokførte mottaksseddelen så trykker du på tallet i kolonnen «Mottatt (antall)» som vist i skjermbildet ovenfor. Da får du opp alle bokførte mottak i en liste.

Det er jo ikke uvanlig at det er flere mottak per bestilling og da vil de vises i listen her.

Ønsker du å se det bokførte mottaksdokumentet så trykker man på «Vis dokument» og dokumentet vises som på bildet her.

Dokumentet «Bokført mottak» viser som kjent hvem du har mottatt varer fra, hvilke varer du har mottatt og når du har registrert at varene har kommet inn på lager.

NB! Du følger samme fremgangsmåte for å se bokførte følgesedler når du er inne på en ordre. Da trykker du på antallet i kolonnen «Levert (antall)»

Da får du fram listen over bokførte følgesedler og kan velge «Vis dokument» for å se det faktiske dokumentet for den enkelte levering.

2. Raskere tilgang til varekort

Når man jobber med bestillinger, ordre, kjøps-/salgsfakturaer så kan det være behov for å gå til det respektive varekort. Her har Microsoft laget en raskere mulighet for å komme til de respektive kortene som heter «Vis detaljer».

Eksempel – Er på ordre, men vil se på varekortet

Her er vi på en ordre og ønsker å se på varekortet til varen på linjen. Da kan jeg trykke på nedtrekksmenyen ved siden av varenummeret og velge «Vis detaljer»

Da vil BC ta deg med direkte til det respektive varekortet.

NB! Denne funksjonen er tilgjengelig flere steder i BC og da hovedsakelig på nedtrekksmenyer hvor «Vis detaljer» er synlig i.e. valg av landkode, bokføringsgrupper, prisgrupper, betalingsbetingelser på kundekortet/leverandørkortet.

 

3. Bedre søk med «Fortell meg»-funksjonen – Søk i selskapsdata

I Business Central er det flere søkemuligheter og det har vært et tydelig skille mellom å finne sider/funksjonalitet og slå opp i informasjon på sider. Nå har Microsoft laget en kombinasjon av de to tilnærmingene ved å gjøre tilpasninger på «Fortell meg»-funksjonaliteten

Den nye funksjonaliteten gjør at du nå kan søke etter transaksjoner, varer, fakturaer direkte via «Fortell meg»-funksjonen.

«Fortell meg»-funksjonen bruker du ved å trykke på fortstørrelsesglasset øverst til høyre i skjermbildet eller benytter hurtigtasten Alt+Q.

Her følger to eksempler på bruk av funksjonaliteten:

Eksempel salgsfaktura

Jeg har et fakturanr. «103125» som jeg ønsker å finne grunnlaget til. Da kan jeg søke på fakturanr. i «Fortell meg»-funksjonen. Her legger jeg inn fakturanr. «103215» i søkefeltet og for å søke på denne type informasjon må jeg i tillegg angi «Søk i selskapsdata».

Da vil Business Central gjøre oppslag i finansposter, kundeposter, bokførte salgsfakturaer etc. og gjengi hvor den får treff på informasjonen lagt inn i søkefeltet:

NB! Linjene som fremkommer i søkeresultatet, er klikkbare dvs. du kan trykke på en linje for å gå direkte til det enkelte dokument/den enkelte bokføring.

 

Eksempel – Vare

Dersom du har en vare, 1896-S Athens Skrivebord, og du ønsker å se varekortet så kan du angi varenr. i «Fortell meg»-funksjonen og deretter velge «Søk i selskapsdata»:

Søkeresultatet vil da vise følgende:

Her får du treff på selve varekortet, men også bokførte salgsfakturaer og bokførte kjøpsfakturaer som varen er en del av. Dette blir da et kraftig hjelpemiddel for å finne informasjonen du trenger når du trenger det.

 

 

Dersom du er nysgjerrige på disse funksjonene så nøl ikke med å ta kontakt med oss slik at vi kan veilede deg.