Hva er ERP og Business Central?

ERP står for Enterprise resource planning og er ett system som koordinerer og effektiviserer dataflyten mellom en bedrifts ulike forretningsprosesser.

ERP og Business Central

Hva er Entreprise Resource Planning (ERP)?

Enterprise Resource Planning (ERP) hjelper bedrifter i alle typer bransjer med å administrere og integrere viktige forretningsfunksjoner og prosesser i ett og samme system. ERP er med andre ord en pakkeløsning for en bedrifts løpende funksjoner og prosesser som økonomi, personaladministrasjon, produksjon, ordrestyring, lagerstyring, kundeservice, regnskap, innkjøp, salg osv. ERP systemet forenkler arbeidsflyten og effektiviserer produktiviteten.

Mer eller mindre alle forretningsområder i en bedrift kan administreres av ERP, som koordinerer og integrerer alt i én enkelt programvare eller flyten mellom de. Det unike med Business Central er at man får alt i en enkelt programvare som forenkler vedlikehold, reduserer integrasjoner og dobbel lagring av data i stor grad. Informasjonen om alle prosesser lagres i ERP-databasen, noe som gir brukeren bedre oversikt og kontroll over bedriften. Programvaren tilbyr en rekke funksjoner som kan velges og brukes etter behov og ønsker. ERP er med andre ord et forretningssystem som hjelper bedrifter å administrere sine ulike driftsområder på en mer synkronisert og effektiv måte enn tidligere.
Den pågående digitaliseringen av økonomien og økende global konkurranse gjør at behovet for ERP-systemer i dag er større enn noen gang før.

Hva er Business Central (BC)?

Det finnes ERP-systemer som er tilpasset store selskaper og løsninger for mellomstore og små bedrifter. De største selskapene har løsninger som f.eks Dynamics 365 Operations.

Microsoft Dynamics 365 Business Central (BC) er et robust ERP-system som hjelper nye og veletablerte bedrifter i små og mellom-størrelse segmentet med å organisere sine salgs-, service-, drifts- og økonomi funksjoner slik at de kan oppnå raskere og bedre resultater. Business Central leverer basis støtte for alle forretningsprosesser som økonomi, salg, kjøp, produksjon, prosjekt, service og lagerstyring (WMS).

Andre bemerkelsesverdige funksjoner inkluderer muligheten til å oppfylle kundenes bestillinger effektivt gjennom sanntidsdata og forutsi påfylling av lager. Med den praktiske mobilappen kan du i tillegg administrere virksomheten din mens du er på farten.

Markedsundersøkelser

Fordeler med Microsoft Business Central

Deloitte fant i en forskningsstudie at selskaper som tar i bruk et “over gjennomsnittlig antall skytjenester vokser 26 % raskere, og er 21 % mer lønnsomme (i gjennomsnitt) enn de som ikke bruker sky-verktøy.”
(Kilde: Deloitte)

45 % av små og mellomstore bedrifter sier at de ansatte får gjort mer på samme tid takket være sky- og mobilteknologier.
(Kilde: The Boston Consulting Group)